Samarbete ska få hembryggare att synas

Bildspel

Bild 1 av 3

En tung imperial stout blev det när Martin Mellberg bryggde öl hos Hantverksbryggeret.

Hembryggare ska få göra sina egna kommersiella öl hos Hantverksbryggeriet under våren. I helgen var det mannen som ska servera ölen som bryggde.

Det är Daniel Strömberg på Hantverksbryggeriet i Västerås som tagit initiativ till bryggningarna.

– Vi har gjort en IPA tidigare, nu blev det en imperial stout och det ska bli tre bryggningar till under våren, berättar han.

Helgens bryggning gjordes tillsammans med Martin Mellberg, som till vardags jobbar på Bishops Arms i Eskilstuna, där de olika ölen ska finnas tillgängliga.

– Jag bor i Eskilstuna och känner Martin sedan tidigare. Om det här faller väl ut kan vi säkert fortsätta efter de bryggningar som redan planerats. Vi ska utvärdera det under våren, men det borde vara intressant för hembryggare att få ut sina öl såhär, säger Strömberg.

Han ser det också som utvecklande att ha nya människor i bryggeriet, och det kan leda till nya kunskaper åt båda hållen.

– Nu gjorde vi ett öl som ska bli elva procent och jag har aldrig bryggt med choklad på det här sättet tidigare. Det är kul att prova på nya saker och jag var själv hembryggare innan jag gick utbildningen i Ludvika, säger Strömberg.