Norskt bryggeri tar hem stororder på öl

F Fjell har tagit hem en stororder på öl iNorge. Foto: 7 Fjell.

210 000 liter öl. Så mycket mer ska norska 7 Fjell sälja per år efter att en stor barkedja väljer det norska hantverksbryggeriet före Ringnes.

Det är i staden Bergen som 7 Fjell nu får chansen att jobba med Bargruppen, som driver åtta uteställen i Bergen och har runt 100 ölkranar. Där har det tidigare varit Ringnes som haft kontrakt på att sälja ölen, men nu tar alltså 7 Fjell över det kontraktet.

– Våra uteställen är fokuserade på kvalitet. Att bara ha hantverksöl på våra tappkranar bidrar till att lyfta vårt varumärke. Dessutom blir det en bonus att ölet nu ska transporteras elva kilometer i stället för 50 mil från Oslo, säger Thomas Monclair på Bargruppen till Finansavisen.

Avtalet är på tre år och uppskattningen är att 7 Fjell ska få sälja runt 210 000 liter öl per år. Det är förstås ingen dålig lösning för ett bryggeri som i fjol bryggde runt 500 000 liter.

– Dessutom har ryktet spridit sig och vi har fått inte flera andra kunder som vill ha volymer på mellan 15 000 och 30 000 liter öl per år, säger Jens Eikeset på 7 Fjell.