Sälen storsatsar på nytt bryggeri

Nu storsatsar Sälens Fjällbryggeri. Ett helt nytt bryggeri är under uppbyggnad och kapaciteten ska nästan tiodubblas.

– Vår öl har blivit populär trots att vi inte marknadsfört oss så mycket, säger Pelle Hoffman.

Tillsammans med Magnus Engström äger han bryggeriet, och även den restaurang där bryggeriet hittills varit placerat. Nu byggs ett helt nytt bryggeri cirka en kilometer från restaurangen.

– Vi hoppas kunna få en större spridning på vår öl, men fortfarande är den lokala marknaden viktigast, säger Hoffman.

Bryggeriet startade 2012 och då använde man ett litet bryggverk på 50 liter. I dagsläget finns ett bryggverk på 200 liter som ger en årskapacitet på uppemot 40 000 liter. Och där kommer man att hamna under 2016.

– Vi är nära max på detta bryggeri. Med det nya bryggverket från Tjeckien kan vi brygga 2000 liter varje gång och får en årskapacitet på cirka 250 000 liter per år. Vi kan också köpa fler jästankar och då öka ännu mer, berättar Hoffman.

Sälens Fjällbryggeri har så här långt inte jobbat så hårt med marknadsföring. Men med det nya bryggeriet blir det en satsning även där och då finns även Systembolaget med i planerna.

– Det går redan i dag att beställa vår öl till all butiker i landet. Men vi kan tänka oss att komma in mer än så på bolaget.

I februari ska det nya huset stå klart och det blir då möjligt att köra i gång det nya bryggverket. Mitt i högsäsongen i Sälen, även om vintern faktiskt inte är lika dominerande längre.

– Juli i år var faktiskt bryggeriets bästa månad hittills. Det händer mer och mer här även på sommaren och hösten, säger Hoffman.

Nu väntar en intensiv höst och sedan tar Sälens Fjällbryggeri ett stort steg framåt.

– Det känns mycket roligt, avslutar Hoffman.