Snygg hyllning till avlidne bryggaren

Bildspel

Bild 3 av 3

Lucas Monryd hade bryggt ölet och var nöjd med slutresultatet.

Han gick bort alldeles för tidigt och är saknad av många. Därför hyllades Barnaby Struve med ett eget öl och i helgen var det premiär på Brewers Beer Bar i Göteborg.

 

Barnaby Struve kom till Göteborg 2017 och började då att jobba för Stigbergets Bryggeri, där han betydde mycket med sina kunskaper och sin erfarenhet. Han skapade en hel del internationella kontakter för Göteborgsbryggeriet och var ute och representerade på flera ölfestivaler i andra länder.

Men i februari avled han plötsligt och det skapade förstås sorg bland de många personer i ölbranschen som lärt känna honom. Beernews berättade i juni om hur ett antal bryggerier som jobbat med Struve gick samman och gjorde varsitt hyllningsöl med samma recept.

 Det handlar då om Stigbergets Bryggeri, Gigantic, Three Floyds, Ninkasi Brewing, Wayfinder och Boneyard.

Pelle Frost med ett av många glas med Barnabys hyllningsöl som serverades.

– Barnaby drack i princip bara ljus lager, det är det många som inte tror. När vi smuttade på olika öl i bryggeriet bad han ofta om en ”gentleman-sized beer”, det var en stor öl för honom, säger Nils Hultkrantz, vd på Stigbergets Bryggeri i samband med det.

I fredags var det premiär för Stigbergets version av hyllningsölet och det lockade en hel del folk till Brewers Beer Bar på Magasinsgatan.

En hel del kollegor från Stigbergets var på plats. Henke Bengtsson och Oli Banks spelade musik som Struve gillade och ölet som serverades verkade uppskattat av de som provade det.