Sad Robot är inte så nedstämda längre

Daniel Gruneau ansvarar för bryggningen på Sad Robot. Foto: Privatbild

Sad Robot har blivit Glad Robot, om än inte till namnet så till humöret. Tappet i början av pandemin har tagits tillbaka med råge.

Daniel Gruneau är den som brygger öl på Sad Robot och han är ganska nöjd. Det senaste året har bryggeriet lyckats hämta sig från den initiala viruschocken.

– Det har varit roligt och intressant. Från ingen försäljning har både puben och omsättningen ökat igen. Vi slängde upp en ny fräsch uteservering och gästerna vågar sig ut igen. Det är väldigt roligt, säger han.

Sad Robot satsar mycket på den egna bryggpuben. Med den nya större uteserveringen kunde man ta emot fler gäster. Det finns 19 kranar inomhus och sex utomhus som ska stilla törsten på dem.

– Det är lite press på mig som bryggare att se till att det finns öl på alla kranar och det är inte alltid jag lyckas.

– Vi har haft öl från andra bryggerier också, men under pandemin har vi bara kört vår egen öl. Vi siktar på att börja med fler bryggerier efter årsskiftet igen.

Det är alltså en restaurang med fullständiga rättigheter och mat. Placeringen ute i Aröd i de norra delarna av Göteborg är kanske lite långt från var ölnördarna brukar springa omkring, men Sad Robot har hittat ett annat klientel att komplettera med.

– Vi har käk, vin och allt annat, så de som bor här har oss som kvarterskrog, så det är ett blandat klientel.

Förutom bryggpuben har de inte lyckats komma in på så många andra krogar i bryggeritäta Göteborg. På Systembolaget går det desto bättre.

– Vi har ökat på Systembolaget, vi skickar iväg fem tio gånger så mycket nu som för två år sen. Då var det bara enstaka lådor. Det är något som vi har varit behjälpta av under pandemin, även om det inte helt ersatt fatförsäljningen.

Daniel är själv inte delägare i Sad Robot även om det är han som brygger allt.

– Det är svinkul och ett starkt intresse, och det är mina kompisar som är äger det. Jag gillar processen och vill göra den till något som leder till väldigt bra öl.