Så ser det ut i nya Brewers Beer Bar

Bildspel

Bild 1 av 5

Pelle Frost är en av personerna som jobbar med att få allt färdigt i Brewers Beer Bars nya lokaler på Magasinsgatan i Göteborg.

 

Brewers Beer Bar på Tredje Långgatan har blivit en framgång. Nu börjar nästa bar på Magasinsgatan i Göteborg ta form. Vi har hälsat på inför öppningen.

Baren på Tredje Långgatan startades 2014 och konceptet med fokus på lokal hantverksöl och pizza har fungerat väldigt bra.

När den andra baren snart öppnas på Magasinsgatan, inte långt från Domkyrkan i Göteborg, blir det mycket som går att känna igen från den första satsningen.

– Det blir samma upplägg med ölen och pizzan. Sedan ska vi även erbjuda falafel och kebab, säger Pelle Frost.

Ägarna bakom Brewers Beer bar har tagit över lokalen där Lou Lou tidigare funnits. De mysiga lokalerna kommer att passa bra in i Brewers koncept.

– Det blir lika många ölkranar här, vi räknar med 14 stycken. Men vi kommer att ha en betydligt större bar, säger Frost.

Den stora baren är placerad till vänster inne i lokalen och längre in blir det sedan en hel del sittplatser.

– Jag tror vi får plats med cirka 90 sittplatser. Sedan blir det fler som kan vara i baren.

En av tankarna med en andra bar är att plocka hem öl och köra tap takoeovers på båda barerna samtidigt. För att lösa det på enklaste sätt kommer man också att starta ett importbolag som delvis sköter importen av den öl som ska till Brewers Beer Bar.

– Vi har skaffat oss kompisar lite överallt i världen och har gärna deras öl hos oss, säger Frost.

Baren kommer inte att byggas om speciellt mycket, utan det är alla tillstånd som gör att öppnandet dröjer ett tag till. Målet är att ha premiär någon gång i januari.