Så många restauranger har stängts i USA

Cirka 16 000 restauranger har stängts för gott i USA sedan mars. Foto: Pixabay.

Det är tuffa tider för restauranger i USA. Sedan mars har 16 000 restauranger stängt för gott och fler lär det bli.

För många bryggerier är försäljningen till restauranger en viktig del i verksamheten. Men det lär inte bli lättare att få in sina öl på restauranger framöver, då de blir betydligt färre i coronatider.

26 000 restauranger på sajten Yelp stängde i mars när viruset slog till och av dessa har nu cirka 16 000 stängt för gott.

Tuffast är det för restauranger i Kalifornien där 14 procent av alla restauranger stängts för gott. Även Texas och New York har drabbats hårt.

– Tyvärr förväntar vi oss att nedstängningarna kommer att fortsätta. Viruset kommer inte att försvinna inom kort så verksamheterna måste vara uthålliga, säger Justin Norman på Yelp till sajten Business Insider.

Även runt 2500 barer har stängts i USA och även där lär siffran stiga. Risken är att restaurangdöden också påverkar bryggerinäringen. Där har det än så långt inte handlat om jättemånga nedläggningar, men i flera delstater finns rapporter om att många bryggerier kan försvinna i samband med den andra nedstängningen i vissa stater.