Så många brittiska pubar har stängts

30 brittiska pubar har stängdes varje idag i snitt under fjolåret Foto: Pixabay.

30 pubar varje dag. I ett drygt år. Så många har tvingats stänga för gott i Storbritannien under pandemin, och stängningarna lär fortsätta.

 

Det är siffror från företagen CGA och AlixPartners som visar hur tufft det har varit att vara pubägare på de brittiska öarna under den senaste tiden.

Runt 12 000 pubar ska ha tvingats att stänga från december 2019 och fram till det senaste årsskiftet. Det innebär ett snitt på 30 pubar per dag och det är förstås ett hårt slag mot den bransch som så många verkligen förknippar med den brittiska kulturen.

Även om de brittiska myndigheterna nu meddelat att öppningen av pubar ske ske succesivt med start i april, så är experter inställda på att det kommer att bli ännu värre. Många pubar som kämpat länge med ekonomiska problem tros nämligen inte kunna räddas även om en öppning gör att intäkterna kommer tillbaka.

– Siffrorna visar den förödande påverkan som pandemin har på branschen. Utebliven försäljning  runt jul blev det avgörande slaget mot många företag, och den långa väntan som varit på en nyöppning kommer tyvärr att ge en ännu högre takt på stängningarna, säger Karl Chessell på CGA i ett pressmeddelande.