Så är det att leva på öl och vatten i 46 dagar

46 dagar med bara öl och vatten. Nu har Del Hall klarat av sin speciella fasta, och det han var mest sugen på att äta var sushi.

Beernews har tidigare skrivit om Del Halls väldigt annorlunda fasta, och dessutom om hur läkarna inte rekommenderade hans diet.

Men nu har säljaren på bryggeriet Fifty West i Cincinatti, USA, klarat av sin utmaning. I 46 dagar har han bara levt på öl och vatten.

– För mig har det inte varit en så stor grej. Jag har gjort galna saker genom hela livet och när jag väl bestämt mig för något så gör jag det, kommenterar Hall till USA Today.

För att ta sig tillbaka till normal kost behöver han nu ta det hela steg för steg. Han börjar med buljong, sedan blir det kokta grönsaker innan han kan börja att äta kött. Men mest av allt längtar han efter sushi.

Under fastan har det förstås funnits utmaningar och visst har han varit hungrig. Det har inte underlättats av att han varit tvungen att laga mat till dottern och dessutom gå och köpa mat i butik. Även vid besöket på Craft Beer Conference i Denver fanns det massor av mat, men Del Hall stod emot frestelsen att börja äta.

Han säger att han gått ner cirka 20 kilo på sin fasta och hävdar att han mår bättre och behöver mindre sömn nu än tidigare.

En del personer har påpekar det olämpliga i hans diet och att leva på alkohol, men Del Hall menar att det inte är någon fara och att han bara druckit mellan två och fem öl per dag.

– Öl är inte så farligt som folk tror och för allting är farligt om man intar det för mycket. Jag tror på riktigt att de vanliga amerikanska matvanorna dödar dig snabbare än vad craft beer gör,säger Hall.