Poppels nya bryggare fixar ökad produktion

Bildspel

Bild 1 av 3

Det här gänget ska klara av Poppels ökande produktion: Jonathan Yngberg Rydén, Kristian Berntson, Edwin Wallmo, Jeremy Steinlechner och Erik Brimstedt.

 

Mer att göra. Då krävs det fler bryggare. Poppels har plockat in tre nya bryggare på kort tid.

Det har hänt en hel del bland personalen hos Poppels den senaste tiden, och framför allt har man utökat när det gäller bryggarkapaciteten. Visserligen har Erika Brockberg flyttat till O/O, och Tibor Rebak har vänt hemåt till Ungern igen, men tre nya ansikten har dykt upp på kort tid.

Jermey Steinlechner har kommit från Gotlands Bryggeri, Jonathan Yngberg Rydén har tagit steget från Oceanbryggeriet och Edwin Wallmo kommer från bryggarutbildningen i Ludvika. Dessutom görs kvalitetstester och laboratoriejobb numera av Nan Albertson och hennes företag BeerLab.

– Det känns absolut som att vi behöver vara fler och det kommer nog att bli en bryggartjänst till. Vi ska köra en centrifug som tar lite tid och vi vill göra fler provbrygder, säger produktionsansvarige Kristian Berntson.

Under året lär det också återigen bryggas mer öl än föregående år i bryggeriet i Jonsered. Framför allt handlar det då om exporten som man tror ska öka.

– Det är flera stora exportordrar på väg och det blitr fullt ös. Jag skulle tro att vi kommer att brygga cirka 1,3 miljoner liter i år, säger Berntson.

De tre nya killarna har visat framfötterna så här långt och trivs med sina nya jobb.

– Det känns jättestort för mig att brygga på riktigt och det har gått över förväntan när jag tittar på hur snabbt man kommer in i det, säger Edwin Wallmo.

Nmera är det bryggare på plats från sex på morgonen till mellan åtta och tio på kvällen. Förstärkningarna gör också att Kristian Berntson hinner med annat än att brygga öl.

– Det är mycket utöver bryggningen som måste funka. Vi behöver även göra underhåll, hinna med personalfrågor och tänka på arbetsmiljö, säger han.

Han är imponerad av hur den nya trion bidragit redan efter en kort tid hos Poppels.

– De har kört på och tyckt att allt har varit kul. Det är viktigt för oss.

Även Edwin Wallmo gillar sitt bryggarjobb och tycker om sina nya arbetskamrater.

– Det är en bra energi i gruppen och vi fungerar bra tillsammans. Jag gillar verkligen det här jobbet.