Rover rivstartade jubileumsveckan

Bildspel

Bild 3 av 10

Johan Magnusson har lite svårt att välja mellan gästande bryggeriernas utbud men skulle ändå ta sig igenom alla under kvällen.

När The Rover firar man så firar så gör man det ordentligt. Hela veckan är kranarna fyllda med Göteborgs finaste.

På måndagskvällen var det Odd Island, Mikrofonbryggeriet och Barlind Beer som var på plats med såväl öl som egna höga personer på Rovers tioårsjubileum under det nuvarande ägarskapet. Två av de tre bryggerierna har musikbakgrund, vilket vi skrivit om bland annat här och här. Tyvärr blev det inget av den planerade musikduellen mellan Daniel Svensson och Peter Iwers från Odd Island/In Flames och Nikola Sarevic från Millencolin/Mikrofonbryggeriet. Istället blev det en gemensam middag tillsammans med Jonas Barlind.

Framåt sjutiden på kvällen var det fullt på Rover, vilket gladde Niklas Gustafsson, en av delägarna, som kämpat med att matcha bryggarna med varandra under veckan.
– Den lätta biten var att få hit bryggarna. Sen har vi försökt att matcha dem med varandra, så att de vi vet fungerar bra tillsammans kommer samma kväll. Kanske kan det resultera i mer samarbete mellan dem framöver, säger han.
Någon oro för att det ska gå för bra ölen ska ta slut känner han inte.
– Vi har tagit hem så många fat så det är nog i överkant. Det kommer inte att ta slut av nåt.
De öl som de tre bryggerierna tog med sig till Rover var Ten Island IPA och Barfly Imperial Stout från Barlind; Blueberry Berliner och Lead Singer Syndrome IPA från Mikronfonbryggeriet; Citrauvin APA och FolkAle från Odd Island Brewing. Vad som kommer för öl resten av veckan är inte helt klart än, men de aktuella bryggerierna kan du läsa om här.