Rocksolid Brewing vill växa i sin egen takt

Han vill växa långsamt och har en liten verksamhet i dag. Men Lorant Alföldi och hans Rocksolid Brewing är snart redo för premiär på Systembolaget.

Företaget startades i Sundbyberg för cirka 18 månader och i ett drygt år har det bryggts öl.

– Jag är alldrickare när det gäller öl och gör en massa olika stilar. Men helst av allt både brygger jag och dricker jag imperial stouts, säger Lorant Alföldi.

Sedan tidigt i höstas har han bytt upp sig till ett bryggverk på 300 liter och det har förstås gjort satsningen lite enklare med färre bryggdagar.

– Jag brygger kanske två eller tre gånger i månaden, jag har ett jobb som gör att jag har eftermiddagarna fria, säger han.

Ända sedan starten har det funnits en ambition att växa och kanske en dag leva på sitt bryggeri. Men samtidigt har Lorant Alföldi inte bråttom med något.

– Jag har inga lån och vill inte ha det. Jag har inte bråttom med något och jag gör ju allting själv. Det blir en hel del administration och annat, säger han.

Bryggningen lär dock snart ta lite mer fart. I augusti är det nämligen dags för premiär på Systembolaget. Då kommer hans mango-IPA och hans lager i det lokala sortimentet.

– Det ska bli jättespännande att se hur det går. Förhoppningsvis ska det gör att jag säljer mer öl.

Dessutom har han investerat i trycktankar som ska under lätta produktionen. Så även om saker ska få ta tid har det hänt ganska mycket sedan starten.

– Det är kul, men allt får ta den tid det tar.