Restriktioner blir kvar för brittiska pubar

De brittiska pubarna ser ut att få ha kvar restriktionerna till mitten av juli. Foto: Ronny Karlsson.

Förhoppningen var att alla restriktioner skulle försvinna 21 juni. Men nu verkar den brittiska regeringen skjuta upp det beslutet i fyra veckor.

 

De brittiska pubarna var länge helt stängda, och även när man nu har fått öppna igen så är det restriktioner som gäller.

Det påverkar bland annat de pubar som visar fotbolls-EM, där besökarna måste tänka sig för även om till exempel England gör mål.

Planen var sedan att restriktionerna skulle försvinna 21 juli. Det skulle bland annat innebära att de sista 200 pubarna på de brittiska öarna skulle få öppna. De har varit stängda då de varit för små för att klara av regler om avstånd och bordsservering på ett säkert sätt.

Men nu talar allt för att dagens restriktioner blir kvar längre än man först tänkt.

21 juni ser nu ut att bli 19 juli i stället. Premiärminister Boris Johnson förväntas att meddela detta under måndagskvällen.

En månads väntan innebär att ytterligare tio miljoner britter hinner vaccinera sig färdigt, men samtidigt visar beräkningar att fortsatta restriktioner blir kostsamma för pubar, restauranger och hotell.

Det ska handla om intäkter på tre miljarder pund som servicesektorn går miste på i väntan på att pandemirestriktionerna tas bort.