Rekonstruktion för tre Göteborgspubar

Tre Göteborgspubar har begärts i rekonstruktion. Pubarna räknar med att hålla öppet under rekonstruktionen. Foto: Pixabay.

Omsättningen har minskat med 80 procent under corona-krisen. Därför tvingas nu tre Göteborgsrestauranger att begära rekonstruktion.

Det är Ümüt Canpinar som står bakom de två bolag och tre pubar som inte klarar av att hantera corona-krisen. Det handlar om The Irish Pub (tidigare Dubliners) på Östra Hamngatan  och vid Järntorget samt Checkpoint Charlie (tidigare O´Leary´s) på Östra Hamngatan.

Tingsrätten har nu beslutat att en rekonstruktion ska göras och det innebär att en förvaltare ska försöka få fram en plan för att få företagen att överleva. Bland annat handlar det då om att förhandla med leverantörer och andra som har pengar att kräva in.

Canpinar räknar med att hålla öppet tills vidare och utgår från att det ska lösa sig med leveranser av mat och dryck.

– Många är ju i samma situation som vi, det är ju inte mitt fel att vi drabbats av corona, så det finns förståelse. Men det krävs förskottsbetalning och det ska vi greja, säger han till GT.

Rekonstruktören Johan Sölveland är mitt upp i processen och säger sig ha fått psotiva signaler från de hann hittills pratat med.

– Men allt handlar ju om när marknaden vänder, när folk vågar gå ut på krogen igen. Det går ju inte att driva en verksamhet på 20 procent av den normala alltför länge, säger han till GT.

Även pubkedjan Harrys Pubar har begärt rekonstruktion av sina satsningar i Sälen, Linköping, Göteborg och Örebro. Övriga pubar i landet påverkas inte, då de drivs av franchiseföretag.

I Sälen, Linköping och Örebro är pubarna stängda, men puben vid Kungsportsplatsen i Göteborg arrenderas ut och drivs vidare.