Bryggeri ska få nya ägare efter åtta år

Kjell Leidermark hoppas att det ska dyka upp nya ägare till bryggeriet.

Efter åtta år är det dags för gänget bakom Leufstabruk Bryggeri att sälja sin verksamhet. Förhoppningen är att de nya ägarna ska driva varumärket vidare.

Bryggeriet är beläget i Lövstabruk mellan Gävle och Uppsala och har alltså funnits sedan 2012. Men nu är det dags att leta efter nya ägare.

– Vi hoppas på att kunna sälja, vi har haft svårt att få upp volymen så att bryggeriet ska kunna gå med vinst, säger Kjell Leidermark.

Han och hans kollegor i bryggeriet har alla andra jobb och är alltså inte beroende av bryggeriets försäljning, men förhoppningen har varit att sälja mer än man gjort de senaste åren.

Nu är planen att sälja hela utrustningen med bland annat ett bryggverk på 1000 liter, och även låta någon ta över varumärket.

– Vi har en del intressenter, men en del vill köpa delar av vår utrustning. Vi ser gärna att bryggeriet säljs komplett och att varumärket lever vidare, säger Leidermark.

Fem av bryggeriets öl finns i dag tillgängliga på Systembolaget och förhoppningen är att få till en ganska snabb lösning även om det kan vara tufft att få någon att satsa i dessa tider,

– Den som vill kan ta över och ha kvar ölen på bolaget och även försäljningen till de pubar dr vi finns, säger Leidermark.