Rebecka hittar bäst öl i Tyskland

Sommar 2018

Rebecka Singerer tycker att världens bästa ölfestival finns i Sverige. Det och mycket annat berättar hon i vår sommarserie.

Rebecka Singerer är Göteborgaren som är engagerad i Svenska Ölfrämjandet och som älskar tysk öl. Här svarar hon på våra sommarfrågor.

1. Vilket är ditt bästa ölminne?

– Min bröllopsresa till Kalifornien där vi reste runt och besökte alla våra favoritbryggerier.

2. Vilket är ditt favoritbryggeri i världen? Vaför tycker du det?
– Weihenstephaner. I snart 1000 år har de lyckats hålla en hög kvalité på sin öl. Rena och goda. Deras universitet har skolat många duktiga bryggare runt om i världen.  De har världens bästa Hefeweizen och bästa Weizenbock. 

3. Hur många bryggerier finns det i Sverige om tre år? Motivera ditt svar

– Det finns ungefär 340 bryggerier nu och det är svårt att säga hur många fler det kommer att bli. Jag tror dock inte att det kommer att dubblas utan stagnera efter ett tag. Några bryggerier kanske köps upp och andra rensas bort pga dålig kvalité eller dålig försäljning.

4. Vilken är den allra bästa sommarölen? Vad gör den så bra?
–  Svårt att bestämma mig, men jag föredrar IPA, tysk pilsner och hefeweizen på sommaren. Fräscht, beskt och fruktigt passar sommaren.

5. Vem i hela världen skulle du vilja dricka öl med? Varför?
– Min man. Tråkigt svar men ärligt, han har grym ölsmak, är rolig och är min bästa vän. 

6.  Vilken är den bästa ölfestival du varit på? Vad gjorde festivalen så bra?
– Brewskival. Välarrangerat, vettigt biljettpris, bra urval av bryggerier och öl. God mat också. Sen att arrangörerna är trevliga, vädret var fint och folket bjöd på go stämning hjälper förstås till.