Founders favoriten i Daniels ölglas

SOMMAR 2019

Daniel Herdegen svarar på våra sommarfrågor.

Daniel Herdegen är mannen bakom bryggeriet Möllys. Här är hans svar på våra sommarfrågor.

1. Du får bara dricka ett enda öl under resten av ditt liv. Vilket öl väljer du och varför?
– Då får det nog bli Founders KBS, den har allt och passar i alla väder. Dessutom är den som bäst i rumstemperatur vilket gör den ännu mera flexibel!

2. Vilka är världens tre bästa ölländer? Lista och förklara.
– Belgien – Därifrån kommer några av mina favoritöl och de har en hyfsad bredd med olika stilar. Lite som en rejäl råglimpa man blir mätt och belåten.
USA – Ganska given, skulle gärna åka över dit på en bryggeriresa och dricka all god öl på plats.
England – Cloudwater kommer härifrån!!!

3. Vilket svenskt bryggeri tycker du förtjänar mer uppmärksamhet?
– Närke Kulturbryggeri! Har man träffat HG o Berith någon gång så förstår man ju varför! Sen är ju deras öl helt felfri.

4. Hur mycket kommer du att vara ledig i sommar och vad ska du hitta på?
– Först ska jag åka med dottern Molly till Köpenhamn sen blir det en vecka till Mallis med Hella (flickvän) som sagt att vi inte ska göra det till en ölresa. Så jag får väl dricka vodka och apelsinjuice. Får vi se hur trevligt det blir.  Sen blir det King Diamond-konsert också

5. Vilken är Sveriges bästa ölfestival? Motivera.
– Hop Shed Beerfest på Gotland är magisk. Missade tyvärr den i år pga min dotter fyllde år samma helg. Men hoppas Rob kan planera detta bättre nästa år!

6. Hur tror du att det ser ut med gårdsförsäljning av öl och vin i Sverige om tre år?
– Ingen aning. Just nu är jag ganska trött på bolaget och deras översittarstil där de ändra spelreglerna kors o tvärs. Ena dagen är något ok nästa dag är det inte ok. Sen att de har den makten de har är ju skrämmande, hoppas de går i konkurs. OBS, jag tycker om bolaget några dagar i veckan också men just nu tycker jag inte om dem.