Åtalas – 1300 liter öl var till fotbolls-EM

Tullverket stoppade en man som menade att han behövde 1300 liter öl till forbolls-EM. Foto: Pressbild.

Mannen smugglade in 1300 liter öl och menade att mängden var nödvändig för att det väntade fotbolls-EM. Nu väntar åtal i stället.

 

Det var i fjol som den 37-årige mannen stoppades av Tullen. Mannen menade först att han inte hade något i sin lätta lastbil som behövde deklareras, men efter en kontroll hittade man 1300 liter öl, 33 liter vin och knappt 20 liter sprit. Det uppger Södermanlands Nyheter.

I det läget hävdade mannen att alkoholen var inköpt för att det väntade fotbolls-EM under sommaren. Den förklaringen köptes dock inte och nu väntar åtal.

Nu blev det inget fotbolls-EM och i stället väntar åtal för mannen från Eskilstuna. Det som gör att det ser mörkt ut för mannen är att han åtalas även för att ha smugglat in lika stora mängder alkohol under 2019. Den smugglingen avslöjades efter att Tullverket gått igenom kvitton, anteckningar och en del kontoutdrag. I ett förhör angående den misstänkta smugglingen har mannen uppgett att alkoholen skulle säljas till vänner och bekanta för att förbättra en dålig ekonomi.