Cattis vill dricka mer öl med Menno

SOMMAR 2018

Cattis Ledius på Haket fick fart på det riktiga ölintresset med hjälp av en imperial stout. Det och mer berättar hon om i vår sommarserie.

Cattis Ledius driver Haket i Göteborg tillsammans med Masse Flohr. Här berättar hon om bland annat vilket öl hon helst dricker på sommaren.

1. Vilket är ditt allra bästa ölminne?

– Första gången jag och Thomas (Ljusberg) testade en Nögne imperial stout på Haket precis när vi börjat vår ölresa och båda två sade wow. Där och då började min kärlek för mörk öl. Mäktigt och det var så jävla gött på riktigt!!

2. Vilket är ditt favoritbryggeri i världen? Varför tycker du det?

– De Molen. Hel & Verdoemenis. Världens godaste öl. Menno brygger fantastiska öl. Mitt favvobryggeri. Menno är en jävla stjärna. Räcker så liksom.

3. Hur många bryggerier finns det i Sverige om tre år? Motivera ditt svar.

– Oj. Landar nånstans närmare 500. Några kommer tvingas lägga ner på grund av att de inte kan leva på det. Några kommer få lägga ner på grund av deras öl inte håller i längden. Men ölboomen är definitivt här för att stanna.

4. Vilken är den allra bästa sommarölen? Vad gör den så bra?

Sonens student bärs gjorde av världens bästa O/O. SEBA sessionipa 4.5%. Enorm hinkabilitet och då vet alla att jag tycker IPA är väldigt 2001. Grym att dricka alla dagar i veckan.

5. Vem i hela världen skulle du allra helst vilja dricka en öl med?

– Jag säger Masse o Menno i Budapest. Vi skulle dricka Pilser Urquell på ett ställe jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på. Kan se oss tre ligga i varsin soffa, dricka PU, bli fulla och lyssna på Mennos sarkastiska röst . Det hade varit nåt

6. Vilken är den bästa ölfestival du varit på? Vad gjorde den festivalen så bra?

– Jag säger Hakets ölfestival. För mig som ogillar skarpt stora folksamlingar passar denna mig perfekt. Litet, intimt, världsklassbärs och grymma kärleksfulla utställare. Skön blandning av gäster. Budapest Beerweek körde en likadan liten intim utomhusfestival i maj. Kändes som en Haket-festival fast i Budapest.