Haket säljer Cattis för att få in pengar till bar

Så här skulle det kunna se ut om någon är beredd att betala för det. IFK-aren Cattis Ledius på Haket i en GAIS-tröja. Foto: Montage

Nu drar Haket igång sin crowdfunding och bästa lockbetet? Cattis i en GAIS-tröja.

Alla som känner Cattis Ledius på Haket vet var hon har sitt hjärta och det är inte hos GAIS utan IFK Göteborg. Men för att dra in pengar erbjuder hon sig att bära en GAIS-tröja en hel kväll på jobbet.

– Kan det dra in 50000 kronor så är det fan värt det, säger hon väl medveten om att det blir en kväll många kommer att minnas åt henne efteråt.

Haket har satt upp en webbsajt om insamlingen och där kan man läsa om varför man gör det:

”Efter några svåra år är det tuffare än nånsin att vara en oberoende kvarterskrog. Det måste gå att överleva utan bryggeriavtal, rötna arbetsvillkor eller att bli uppköpt av en trist kedja. Det är därför Haket behöver dig eller ditt företag.

Swisha en hundring, sponsra en barstol eller bli förevigad på Roffe Ruffs hedersvägg, men bidra på det sätt du kan, för en framtid där det fortfarande finns ölhak med själ, hjärta och Sveriges bästa bärs på kran.”

Hakets crowdfunding är tänkt att betala för en ny bardisk, så det kommer att behövas en hel del pengar. Så utöver Cattis klädsel finns det även lite andra lockbeten.

Beroende på hur mycket givaren ger kan hen få sitt namn på ölunderlägg, bord, barstolar, kranar eller målat på en vägg.