Skånska bryggeriet kastar in handduken

Mor och son, Suzanne Lindholm och Tom Glans, har drivit Vismarlövs Brygghus. Nu är det över.

Skånska Vismarlövs Brygghus lägger ner. Tuffa tider och andra faktorer gör att man väljer att inte fortsätta längre.

Det är en rejäl satsning som mor och son Suzanne Lindholm och Tom Glans gjort, men nu tar det slut.

– Vi har tagit beslutet, Tom har fått ett väldigt bra jobb och vi får ställa det mot de tuffa tiderna för bryggerier och därför bestämt oss för att avveckla, säger Suzanne.

Vismarlövs Brygghus startade 2017 som bolag och man valde att gå in med en hel del pengar för att få lite storlek på produktionen.

– Vi satte in tre miljoner och sen har det blivit mer med tiden. Och det är ju inte så att vi får alla pengarna tillbaka.

Men del hoppas de på i alla fall. Bryggeriet är till salu, antingen i sin helhet eller på andra sätt. I utrustningen ingår tre 2000-literstankar, ett bryggverk på 1000 liter och en flasklina.

– Vi hoppas att någon tar över och fortsätter att brygga, allt ingår med recept, upparbetade kontakter med Systembolaget och ett helt nybyggt bryggeri, men vi är öppna för allt, säger Suzanne.

Fem år har de drivit bryggeriet och att se det försvinna är förstås inte så lätt.

– Det är en sorg, men vi kan inte fortsätta som vi har gjort. Vi har kommit till en brytpunkt där vi måste säga upp oss från våra jobb för att satsa heltid eller också att bryta. Nu har vi bestämt oss för att gå den säkrare vägen.

– Men vi älskar bryggeriet och ölen som vi framställer och det är så klart en kärlekshistoria som tar slut. Det har varit superroligt att jobba med min son, men vi får hitta på andra saker att jobba tillsammans med.