Veronicas present blev ett företag

SOMMAR 2018

Veronica Lindroos gav en present till sin man Magnus, och det mynnade ut i ett helt företag. Här kan du läsa alla hennes svar i vår sommarserie.

Lindroos är en av ägarna till Malt-Magnus och hon längtar efter en Saison i sommarvärmen. Det och mer kan du läsa om här.

1. Vilket är ditt allra bästa ölminne?

– Det måste ju bli presenten jag gav till min man Magnus! Han fick gå en ”kurs” hos min morbror och ta över hans bryggutrustning, en hel lunta av gamla Maltesen-tidningar och en del recept. När ölet var klart förvånades både Magnus och jag av det goda resultatet, vilket senare ledde till att Magnus blev inbiten hembryggare och startade sedan upp vårt företag maltmagnus.se. Det blev ett helt nytt liv på grund av det!

2. Vilket är ditt favoritbryggeri i världen? Varför tycker du det?
– Favoritbryggeri är en helt omöjlig fråga! Det är som med musik nuförtiden, det är sällan album man faller för utan snarare singlar.

Jag bugar och bockar för de svenska bryggerierna som gjort väg för andra, t.ex. Nils Oscar, Dugges, Närke Kulturbryggeri m.fl. där de visat på en jämn och hög kvalitet.

Jag är impad av Omnipollo som skiter i allt vad jante heter och visar att öl kan smaka på så oändligt många sätt och deras marknadsföring sticker ut i mängden. Bröderna Ek på Brekeriet för att de satte suröl på folks läppar i Sverige (även mina!), Founders gör sjujäkla goda stouts… Ja ni ser ju, mission impossible!

Det har blivit lättare att få tag på öl från världen över i Sverige i och med nätshopparna, de använder jag flitigt och det blir ständigt nya favoriter….

3. Hur många bryggerier finns det i Sverige om tre år? Motivera ditt svar.
– Om tre år tror jag det finns 50 till bryggerier som sällar sig till skaran av dagens bryggerier. Jag tror att det har rört på sig bland de existerande bryggerierna, de som inte kan hantverket sållas ut och lägger ner och nya tar vid.

4. Vilken är den allra bästa sommarölen? Vad gör den så bra?
– En läskande hallonsaison i solen är ALDRIG fel! Man ska heller inte underskatta en god, ren Lager, en mjölkchokladig lätt Milk Stout blir min efterrätt.

5. Vem i hela världen skulle du allra helst vilja dricka en öl med? Varför?
– Mariah ”Queen of all media” på Dogfish Head skulle jag vilja ta både en och två öl tillsammans med. Från henne skulle jag få massor av tips om hur hon byggt upp bryggeriets marknadsföring.
Jag skulle då även äntligen få dricka deras öl som jag väldigt, väldigt gärna vill törsta min strupe med.

Mitt tips till alla som ska starta eller har ett mikrobryggeri är att läsa Sam Calagiones ”Brewing up a business” där han beskriver hur de skapade Dogfish Head, många bra idéer att leva efter där!

6. Vilken är den bästa ölfestival du varit på? Vad gjorde den festivalen så bra?
– Åhh….ölfestivaler. Antingen jobbar jag på dem och då hinner jag knappt smaka på ölen eller så jobbar vi så mycket på företaget att det är knepigt att orka ta mig väg. Några blir det allt men det står många på Bucket listan.

Något jag uppmanar er ALLA att besöka är sista SMÖF i höst. Älskar stämningen och lokalbefolkningen där! Hela samhället gör den festivalen och man hittar rariteter från bl.a. Närke Kulturbryggeri där. Vi kommer självklart ha en monter där även detta sista året.

Den bästa festivalen hoppas jag kommer under nästa år… Är högst involverad i ett ännu #topsecret (host, host) projekt…