Cirkus i fokus på hembryggartävling

Veronica Lindroos ser fram emot helgens premiär för Imagine This. Foto: Ronny Karlsson.

Hembryggartävling med fokus på fantasi. Dessutom en festival med svenska bryggerier på kvällen. I helgen är det premiär för Imagine This i Kumla.

Det är MaltMagnus som står bakom evenemanget. Under dagen börjar det hela med en hembryggartävling, där det också bjuds på föreläsningar. På kvällen blir det sedan ölfestival med de sex bryggerier som suttit i juryn under dagen.

– Temat för dagen är cirkus och vi vill hylla kreativiteten som finns hos de svenska hembryggarna, säger Veronica Lindroos.

Utöver tävlingar för ölens kvalitet blir det också pris för den som har lyckats bäst med sin monter.

– Det kommer att bli en monter med skog i, och en annan har metal-tema. Dessutom har en av hembryggarna byggt ett tapp-torn i marmor, så det är många som kommer vara kreativa, säger Lindroos.

För besökarna blir det en hel del öl att testa.

– Det blir 29 montrar med hembryggare och totalt cirka 80 öl. I två av klasserna är det publiken som bestämmer och det är festivalens bästa dryck samt bästa montern, säger Lindroos.

Dagtid håller man till i Kumla Folkets Hus och på kvällen flyttar festen över till restaurangen Goda Rum. Där väntar ölfestival med All In Brewing, Dugges, Morgondagens, Mjödhamnen, Nils Oscar och Tempel Brygghus.

Intresset för festen har varit bra och Lindroos tror att det tar ännu mer fart de sista dagarna.

– Vi har sålt 300 biljetter på dagen och cirka 230 till kvällen. Det skulle vara knökfullt om det blir 500 personer och jag tror att många som bor i närheten kommer att köpa biljetter sent. Dessutom är det lönedag på fredag, säger Lindroos.