Professor vill ta fram ofarlig alkohol

Vad sägs om alkohol som varken är skadlig eller ger dig baksmälla? Nu jobbar ett nystartat företag med att ta fram precis det.

Även om det kan vara trevligt att dricka en öl eller en drink i bland, så är det förstås inte helt nyttigt. Dricker du för mycket drabbas du troligen av en baksmälla och dessutom är alkoholen skadlig för kroppen.

Men nu kanske det kommer en lösning för dig som både vill kunna ta ett glas och samtidigt må bra. Den brittiska professorn och forskaren David Nutt jobbar nämligen med att ta fram en syntetisk alkohol som ska vara ofarlig. Arbetet sker i hans nystartade företag Alcarelle som fått en hel del uppmärksamhet. Det här uppger sajten Veckans Affärer.

Sajten uppger att den syntetiska alkoholen ger känslan av avslappning, glädje och sällskaplighet, men leder inte till omdömeslöshet, baksmälla, glömska, risk för beroende.

Framför allt många yngre har valt bort alkohol på grund av de hälsoeffekter som kan bli, och då kanske den här lösningen kan vara räddningen för dryckesindustrin. Produkten som det jobbas med ska kunna ge positiva effekter redan efter 15 minuter.

Så här långt har man testat att göra cocktailen whisky sour och även en skotsk whisky skotsk whisky.

Läs hela artikeln här.