Dålig stämning efter ännu en stämning

USA är landet där alla kan stämma alla. Och dessutom ofta gör det. Den här historien om två bryggerier kanske ändå tar priset.

Det handlar om de båda bryggerierna Shipyard och Logboat. Eller mest om Shipyard faktiskt. I somras beslutade man sig för att stämma Logboat. Anledningen var att båda bryggerierna använde sig av båttypen skonare på sina etiketter.

Dessutom stämde man Logsboat för att ha bryggt ett öl som fick namnet Shiphead. Man störde sig på att namnet innehöll ”head” och hänvisade till att man hade bryggt öl tidigare med namnen Pumpkinhead och Melonhead. Något öl med namnet Shiphead finns dock inte från Shipyard.

Den något konstiga stämningen fick en hel del uppmärksamhet och många hånade Shipyard för deras agerande.

Det blev en hel del negativa kommentarer och även många låga betyg för bryggeriet i olika sociala media. Nu har de betygen lett till en ny stämning. Det uppger sajten Technews.

Shipyard hävdar nämligen att en del del av de negativa betygen kommer från anställda på Logboat och att de avsiktligt skadat Shipyards varumärke. En domare har beslutat att anmälan kan leda till en rättegång och nu återstår att se vad som händer.

Klart är i alla fall att Shipyard nog kan räkna med en del negativa kommentarer även i fortsättningen. Däremot ska man nog inte räkna med någon collab med Logboat.

Läs hela artikeln här.