Pristagarna laddar för full festival i år

Glenn Pålsson och Erik Frithiof är förstås mycket nöjda med att ha utsetts till Årets Ölutvecklare. Hör tillsammans med Mikael Dugge Engström under premiäråret 2019. Foto: Ronny Karlsson.

Erik Frithiof och Glenn Pålsson är Årets Ölutvecklare 2020. Nu berättar de om planerna för höstens festival.

 

Det var under onsdagsmorgonen som Beernews kunde berätta om att Great Swedish Beer Festival blivit Årets Ölutvecklare. Ett besked som förstås mottogs med stor glädje hos de två grundarna av festivalen.

– Fan vad roligt! Det känns jättekul och det här har vi varit sugna på sedan vi nominerades i fjol, säger Erik Frithiof.

Han ser priset som något stort.

– Det är en jäkligt fin stämpel på vad man gjort.

Redan nu är arbetet med Great Swedish Beer festival 2021 i gång och motivationen minskar inte direkt med det här priset i ryggen.

– Vi är jättestolta. Det ger en skön inspiration och vi drar i gång arbetet med årets festival med härliga känslor, säger Frithiof.

Målet med årets festival är att göra den fullskalig igen. I fjol tvingades man banta festivalen och ha enbart sittande gäster, men nu är planen att gasa för fullt igen.

– Vi hoppas på det, och om man inte kan göra en festival i full skala framme i oktober så tror jag att det blir upplopp.

Det är nu klart att festivalen blir kvar i Slagthuset i Malmö och inom kort ska biljetterna släppas. Arbetet med vilka bryggerier som ska vara med är till stora delar klart.

– Vi hade 88 bryggerier klara i fjol och alla de ska bjudas in igen.

Första året hade man 100 bryggerier på plats, men Erik Frithiof känner att man inte är lika låsta vid att ha exakt så många bryggerier på plats.

– Det kan bli några färre eller några fler, det viktiga är att vi har en bra line-up. Men det kommer att ligga runt 100 bryggerier.