Premiärdags för bryggpub hos Pax

Planerna har funnits länge och nu blir de verklighet. Pax Brygghus satsar på sin egen bryggeripub.

Skånska Pax Brygghus har sedan starten haft sin verksamhet i Flyinge i Skåne. Nu ska det också bli en bryggeripub i anslutning till den övriga verksamheten. 20 oktober är det premiär.

– Vi har tillstånd för att servera smakprover av vår öl och siktar på att ha öppet så många fredagar som vi orkar och har tid med, säger Marika Sjöström.

Till premiären blir det fullbokat med matgäster som får en tvårättersmeny tillsammans med fyra olika öl. Men därefter är tanken att satsa på lite enklare pubmat och att ha öppet för alla som vill komma förbi och dricka en öl.

– Det här var en bärande idé redan från början. På små orter läggs mycket verksamhet ner och då saknas det en naturlig mötesplats för invånarna. Vi hoppas på att kunna bli en sådan mötesplats, säger Sjöström.

Maten tas fram i samarbete med Linnérs Mat från grannbyn Södra Sandby.

Samtidigt som bryggeripuben ska öppnas är det också full fart i bryggeriet. Just nu är det mycket fokus på julöl, men givetvis ska man även hinna med att servera öl på fredagar.

– Vi hoppas att lokalbefolkningen ska uppskatta det här. Vi valde också fredagar för då går det bra att både ta sig hit och hem med buss från Lund, säger Sjöström.