Nytt taproom öppnar hos Russian River

Många har längtat och i dag är det dags. Nu öppnar Russian River sitt nya taproom i anslutning till det nya bryggeriet.

Kalifornienbryggeriet Russian River är ett favoritbryggeri för många, inte minst tack vare deras humliga öl Pliny The Younger och Pliny The Elder.

Den stora efterfrågan har också fått ägarna Vinnie och Nathalie Cilurzo att satsa stort. Sedan i september brygger man öl i sin nya anläggning norr om San Fransisco.

– Vi har hittills inte bryggt så mycket öl som vi hade hoppats på, men nu ska vi ha fått ordning på allt, säger Nathalie Cilurzo till sajten Brewbound.

Bryggeriet växer snabbt och har gjort så den senaste tiden. I fjol bryggde man cirka två miljoner liter, i år ser man ut att landa på 2,9 miljoner liter och nästa år är målet 4,6 miljoner liter. Maxkapaciteten med två anläggningar är hela drygt sju miljoner liter per år.

I dag är det alltså premiär för deras nya restaurang och taproom, en satsning som tillsammans med det nya bryggeriet har kostat hela 50 miljoner dollar.

Samtidigt som invigningen sker vill Nathalie Cilurzo tänka tillbaka lite. För ett år sedan härjade de stora bränder i området som kostade 44 människor livet.

– Vår community har definitivt förändrats. Men det är fortfarande väldigt vackert här och förhoppningsvis kan vårt nya bryggerier hjälpa till med att locka tillbaka turisterna till vårt område.