Tre nya uppköp av bryggerier i USA

Craft Brew Alliance går rejält på offensiven i USA. Tre bryggerier, bland annat Wynwood i Miami, köps upp för runt 40 miljoner dollar.

AB InBev äger cirka en tredjedel av Craft Brew Alliance och företagen inom organisationen har tillgång till AB InBevs distributionskalaner i USA.

Cisco Brewers från Massachusetts, Appalachian Mountain Brewing från North Carolina och Wynwood Brewery från Miami, Florida, har tidigare i ett samarbete haft tillgång till den distributionen, men nu köps de tre bryggerierna upp helt av Craft Brew Alliance.

– Under de senaste åren, när vi lärt känna de här exceptionella bryggerierna och deras passionerade team, har det blivit klart att i framtiden är det bäst om vi jobbar som en enhet, säger Andy Thomas på Craft Brew Alliance.

Den största affären är uppköpet av Cisco, som landar på 23 miljoner dollar. Totalt ska inte affärerna gå över 45 miljoner dollar.

Sedan tidigare är det Redhook Ale Brewery, Widmer Brothers Brewery, Kona Brewing Company. Omission Beer och Square Mile Cider som ingår i Craft Brew Alliance.

Alla de tre uppköpta bryggerierna får nu tillgång till betydligt större produktionsenheter inom alliansen, och det är rimligt att tro att produktionen ska öka och distributionen ska breddas i framtiden.