Premiär på fredag för Vegas restaurang

Bildspel

Bild 1 av 5

Karl von Spreti och Claes Ljunggren ser mycket fram emot att öppna restaurangen med fulla rättigheter.

Det har tagit sin tid. Men nu är Vega Bryggeri redo att öppna sin restaurang med fullständiga rättigheter. På fredag är det premiär på Ringön i Göteborg.

 

Bryggeriet har funnits på Ringön i några år nu och nu är det alltså dags för restaurangen att öppna på kvällstid.

Under en period har man serverat lunch på fredagar och det har skett i väntan på ett alkoholtillstånd.

– Det har varit flera olika delar som gjort att det dragit ut på tiden. Men nu är vi redo, säger Claes Ljunggren.

– Med facit i hand har det varit bra för oss att få köra luncherna och se att folk hittar hit, säger Karl von Spreti.

Restaurangen ligger i direkt anslutning till bryggeriet och man har sett till att behålla den industrikänsla som fanns i lokalen redan innan man tog över. En gammal hamncontainer har till exempel blivit till kök.

– Det känns kanonkul att komma i gång och vi har förhoppningar på ett bra flöde av människor. Vi har plats för 300 personer och kanske kan vi ta in hälften av det i dessa tider med extra mellanrum mellan borden, säger Ljunggren.

Runt tio olika öl ska det finnas vid premiären och på sikt ska det bli 16 olika kranar. Då blir det öl från egna bryggeriet blandat med öl från andra lokala bryggerier.

– Vi är ju bra polare allihop. Det kan även bli öldrinkar och annat, men fokus ska ligga på craft beer.

Matmässigt är huvudfokus på brisket, men där finns förstås också andra rätter. Utöver den rymliga lokalen inomhus finns även en uteservering där man kan locka med sol i princip hela dagen.

Den här veckan satsar man på premiären på fredag och en söndagsbrunch. Därefter är det lördagar från lunch och till sent som gäller för den nya restaurangen fram till början av augusti.

– Jag tror att det kan bli ett riktigt skönt område här på Ringön. Det är flera som har sökt alkoholtillstånd och det finns planer på en buss som går hit via bland annat Järntorget och Centralstationen, säger von Spreti.

I den nya restaurangen tänker man på sikt att ordna med evenemang som konserter och stand up. Det planeras också för att visa en del sport. Men fokus ska ligga på maten och förstås den egna ölen.

– Det kommer att bli en del specialöl som bara serveras här i restaurangen, säger Ljunggren.