Gotland flyttar sina provningar till barer

Gotlands Bryggeri flyttar ut sommarens ölprovningar till sex lokala barer. Foto: Pressbild.

Sex barer blir platsen för Gotlands Bryggeris ölprovningar i sommar. Beslutet kommer sig av en kombination av corona-viruset och ett närmare lokalt samarbete.

Gotlands Bryggeri planerade att välkomna över 4000 gäster för rundvandring och ölprovning i sommar. Nu flyttar man istället ölprovningarna från den egna puben till sex krogar som finns i direkt anslutning till bryggeriet. Tillsammans genomför man ölprovningar som innehåller historia, bryggprocess och kunskap om olika ölstilar.

Vendela Jansson är ansvarig för besöksverksamheten som får en ny form i sommar.

– Vår utgångspunkt har varit att hitta ett innehåll som är anpassat till Folkhälsomyndighetens restriktioner och samtidigt vara mer närvarande för våra krögare och hjälpa dem leverera mat och dryckesupplevelser till sina gäster.

Bryggerivisningarna startar på bryggeriet där man illustrerar och berättar om ölprocessen, för att sedan gå över till en av de deltagande krogarna för själva ölprovningen.

– Vi står för personal under visning och provning och gästerna betalar på plats till krogen. Sex krogar; Matsalen, Bakfickan, Brygghuset, Bageriet, Bolaget & G:a Masters deltar. Det planeras för sex provningar per vecka under nio veckor med start den 15 juli, säger Vendela Jansson.