Klart med startdatum för brittiska pubar

Snart kan de brittiska pubarna öppna igen. Foto: Ronny Karlsson.

4 juli blir en stor dag för alla brittiska öldrickare. Då kan de nämligen gå till puben igen när Storbritannien lättar på sina restriktioner.

Det är en inte alltför vild gissning att 4 juli blir en glädjens dag för många britter. Pubar, hotell, campingplatser och hårsalonger kan då nämligen öppnas igen efter att ha varit stängda i flera månader.

– Idag kan vi säga att vår långa nationella vila börjar lida mot sitt slut. Från och med 4 juli tar vi det största steget tillbaka till det normala hittills, sade premiärminister Boris Johnson vid en presskonferens under tisdagen.

Det har tidigare nämnts att 4 juli skulle bli dagen då britterna kan gå till puben igen, och nu är det alltså bestämt. 

Nu återstår att se om de brittiska bryggerierna hinner få ut öl till alla pubar och det jobbas för högtryck på såväl stora som små bryggerier. Det finns cirka 40 000 pubar på de brittiska öarna och givetvis vill nu alla ha öl till alla sina kranar redan under öppningsdagen.

Samtidigt som Storbritannien öppnas upp, flaggar Boris Johnson för att det snabbt kan bli nya restriktioner om reglerna inte följs. Två meters avstånd till varandra rekommenderas och fortfarande gäller att alla ska vara noga med att tvätta händerna ofta.

– Vi kommer att fortsätta att lita på det brittiska folkets sunda förnuft, sade Johnson vid presskonferensen.