Premiär för ny ölbar i centrala Köpenhamn

Ännu en ny bra ölpub har öppnat i Köpenhamn. Det passande namnet på stället är Skaal.

Nysatsningen drivs med en personlighet i ölvärlden som kapten för skutan. Jens Ungstrup ,som tidigare synts på Taphouse och är en av top raters på Ratebeer är en av personerna bakom satsningen.

Puben ligger bra till i stan vid Kultorvet inte långt från Ströget och än närmre Nörreport station. Det passar bra om man som svensk kommer med tåg eller metro. Närheten kan vara viktig när man ska hem därifrån med tanke på de 48 kranarna tillsammans med flaskölen. När jag talade lite med en stressad Jens som skulle hålla en ölprovning så berättade han att planerna för framtiden.  En tap takeover i veckan ska det bli i snitt och från J-dagen (julölssläppet i Danmark ) den 3 november i år så kommer dom satsa stort på jul- och vinteröl. Över 200 sådana öl ska det bli fram till jul.

Precis som på Taphouse så körs det med digitala skärmar för ölet på kranarna. En liten finess är att man kan se hur mycket som finns i respektive fat så man kan se om favoritöl är på upphällningen.

Med sina många sittplatser och läge kan Skaal nog bli en favorit för after work-samlingar med mycket folk som jobbar i närheten. Dessutom med lättheten att ta sig därifrån efter med Nörreport som en knutpunkt i kollektivtrafiken i stan.

BJÖRN HALL