Premiär för ny IPA från Stigberget

Olle Andersson pustar ut tillsammans med Karl Janred från West Coast och Axel Hagman från Beerbliotek. Foto: Peter Karlsson

En ny IPA från Stigberget såg dagens ljus på Haket i lördags. I alla fall officiellt. För Muddle IPA råkade kopplas in på en ledig kran redan på fredagskvällen.

Stigberget, som bland annat ligger bakom succén GBG Beerweek IPA 2016, har lagt en ny IPA till sortimentet när nu GBGBW inte längre får bryggas. Muddle, som den heter, presenterades på Haket i Göteborg på lördagseftermiddagen i samband med Ölfrämjandets månadsmöte på Haket och en allmän tap takeover. På plats i de fullsatta lokalerna fanns bryggaren Olle Andersson.

– Muddle är en havre-IPA med 20 procent mältat havre, berättar han när Beernews dyker upp.

– Jag ville prova en IPA som på pappret är ganska snäll men som i verkligheten inte blev det, fortsätter han.

Muddle har en alkoholhalt är sju procent och humlen är främst Citra med ett litet inslag av Columbus.

I samband med månadsmötet genomförde Ölfrämjandet även en provsmakning av delar av Stigbergets sortiment kompletterat med Narangi från O/O Brewing, följt av en omröstning. Men den öl som vann var inte som kanske förväntades, det vill säga en IPA, utan Stigbergets Promenadporter.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Premiär för ny IPA från Stigberget

mm

Peter Lindh

Gillar engelsk öl och pilsner mest.

Visa kommentarer

2 Comments

  1. Inte helt korrekt. Narangi från O/O Brewing var med på provningen förutom fyra från Stigbergets. Den röstade jag på. Rätt ska vara rätt ?

Comments are closed.