Premiär för hyllad suröl från Kalifornien

Firestone Walkers suröl från Barrelworks har blivit riktigt populära i USA. Nu kommer fyra av ölen samtidigt på Systembolaget.

Bryggeriet från Kalifornien har funnits i Sverige ett par år, och ett antal öl har också släppts på Systembolaget. Men nu är det premiär för Firestone Walkers expperimentverkstad Barrelworks och surölen därifrån.

– När jag var på besök i Stockholm för två år sedan fick jag frågan om när Barrelworks skulle lanseras i Sverige. Jag hade ingen aning då, men svarade optimistiskt ”två år”. Och voilà, nu händer det faktiskt, jag kan knappt fatta det, säger Jeffers Richardson, Barrelmeister och Brand Manager på Barrelworks.

Sverige har blivit en viktig marknad för Firestone Walker och det är ett viktigt steg för bryggeriet att lansera öl från Barrelworks.

– Detta är en sådan ära och jag kan inte förklara hur mycket det betyder för både mig och för Firestone Walker, att våra galna experiment får komma till Sverige.

Ölen som släpps är Agrestic, Feral One, Krieky Bones samt SLOAmbic.

– Å ena sidan är Barrelworks ett fönster mot svunna tider och vårt arv från vinkonsten, å andra sidan har vi verkligen gått loss och experimenterat, så på det sättet är det en blick framåt, säger Richardson.

Krieky Bones var ett öl som egentligen bara skulle finnas på grundaren David Walkers 50-årsdag. Men några flaskor hamnade hos vanliga konsumenter och efterfrågan blev så stor att det nu tas fram i betydligt större mängd.