Sammanslagning ska bli så jädra bra

Två bryggerier. Men numera en och samma ägare. Så blir det i fortsättningen för Geflebockens Bryggeri och Jädraås i Gävle.

Det är Geflebockens Bryggeri som numera äger även Jädraås. Affären blev klar för en tid sedan och det nya ägandet är redan verkställt.
– De föreslog tidigt att vi skulle samarbeta på något sätt. Nu har vi funnit varandra och det känns bra, säger Peter Bornegrim på Gefelbockens Bryggeri.
Anledningen till att affären kom nu är att Lars och Eva Nordlund på Jädraås ville trappa ner.
– Det blir en styrka att ha två varumärken under samma tak. Jag vill önska alla lycka till i det här och samtidigt tacka alla som har supportat oss under årens lopp, säger Eva Nordlund till Sveriges Radio.
Beernews har tidigare berättat om att Geflebockens köpt bryggeriutrustning från Ryentorps. Där hade man först planer på att hitta sina egna lokaler, men det blev problem i flera omgångar, bland annat med detaljplaner som inte stämde in. Nu finns det i sället plats för att ha båda bryggverken i samma lokala om man vill det.
– Vi vill växa och vi vill ha Jädraås kvar. Sedan hoppas vi att vi ska få synergieffekter i samband med detta, till exempel med sälj, säger Bornegrim.

Båda bryggverken som nu ägs är på 1000 liter och det återstår att se vad det blir förlösning där. Det finns fortfarande hopp om att hitta en egen lokal för Geflebocken men det är inte bestämt att det blir så.

– Vi avvaktar lite, nu ska vi göra det här på ett bra sätt. Jädraås har så här långt bryggt mycket mer öl än vad Geflebocken har, men vi hoppas att båda varumärkena ska kunna utvecklas, säger Bornegrim.