Premiär för dokumentär om Ölgöteborg

Klockan elva släpptes Peter Zackariassons film om Ölgöteborg.

Nu är det äntligen premiär för Peter Zackariassons dokumentärfilm om Ölgöteborg. Idag klockan elva släpptes filmen på festivalen The Lift-Off Sessions.

Peter Zackariasson hade från början hoppats på att få med hans dokumentärfilm ”Water, Malt & Hops” på Göteborgs Filmfestival, men när det inte blev så så premiärvisas den alltså på The Lift-Off Sessions i stället.

– Det är trevligt. Man måste ju ha premiär på festival nånstans för att det ska vara på riktigt. På sociala medier blir det bara en av många andra, säger Peter.

The Lift-Off Sessions är en festival med lite lägre tröskel än andra festivaler och varje månad har ett gäng filmare chansen att kvalificera sig till den stora finalen.

– Det är klart att jag ville in på Göteborgs filmfestival, men de hade en väldigt begränsad intagning på grund av pandemin och det minskade chansen för oss nya filmare att komma med.

Filmen är på 44 minuter och handlar om den Göteborgska ölscenen, och bland annat är tio av stadens bryggerier med. Ett år har det tagit att göra filmen och Peter är hyfsat nöjd, även om han kanske skulle gjort en del annorlunda om han gjort den idag.

– Som skapare är man aldrig helt nöjd, man lär sig hela tiden. Det är en del av tjusningen. Men som dokumentär är det schysst produkt även om det är klart att allt kan göras bättre.

Nästa projekt för Peter Zackariasson kommer inte att handla om öl utan nu håller han på med en film i Storbritannien, även om pandemin lägger lite hinder i vägen.

– Vi gör en dokumentär om Drakelow Tunnels, en spökfabrik från Andra världskriget där det händer många skumma saker.

Vill du titta på ”Water, Malt & Hops” finns den här.