Populärt folkölsevent vid kiosk är tillbaka

När ett vägarbete höll på att driva kiosken i konkurs ställde Brewski upp med ett ölevent som drog in pengar. Det eventet blev så populärt att det kommer tillbaka i helgen.

Det var dagarna före Brewskival i fjol som Marcus Hjalmarsson och de andra på Brewski fixade en folkölsfest vid Örebrokiosken i Helsingborg. Alf Johansson har drivit Örebrokiosken i många år, men i fjol var det lite kris. Ett stort vägarbete gjorde att många kunder hade svårt att stanna utanför och det gick ut över affärerna.

I det läget började Marcus Hjalmarsson hjälpa sin vän. Dels såldes Brewskis folköl i butiken, dels ordnade man en minifestival med bara folköl utanför kiosken dagen före Brewskival.

Kommande helg görs den festen om.

– Alla som var med då tyckte att det var jätteroligt, så vi kör för att det har funnits en efterfrågan, säger Marcus Hjalmarsson.

Tanken är att det ska bli lite större tält utanför kiosken som ska ge plats för lite fler besökare. Bryggerierna har också visat intresse så det blir ett brett utbud med folköl utanför Örebrokiosken på fredag och lördag.

Där kommer det då att finnas öl från Hyllie Bryggeri, Brekeriet, Benchwarmers, Råå Bryggeri, Remmarlövs Gårdsbryggeri, Brewski, Oppigårds och Örebro Brygghus. Dessutom finns Bottle Shop på plats med olika folköl.