Poppels öppnar nytt centralt i Göteborg

Här är den nya fastigheten Platinan är det tänkt att Poppels ska flytta in.

Poppels ska öppna ett nytt bryggeri centralt i Göteborg i nybyggda lokaler. Men exakt vad som ska bli där är man hemlighetsfulla med.

Det handlar om det nybyggda huset Platinan vid Lilla Bommen centralt i Göteborg, ett stenkast från centralen och Nordstan.

– Än är det hemligt vad som ska göras där exakt, men det ska bryggas öl och man ska kunna hänga där, käka mat och dricka öl. Men vi vill hålla det lite höljt i dunkel ett tag till, säger Magnus Pettersson, marknadschef på Poppels.

Poppels har relativt nybyggda produktionslokaler med restaurang i Jonsered och någon flytt av verksamheten handlar det inte om.

– Jonsered är viktigt för oss och där kommer vi att stanna. Det blir inga förändringar i det gamla bryggeriet, men restaurangen kommer kanske bli lite mer nischad.

Från början var detta inte vad Poppels hade tänkt sig när man började titta på möjligheter inne i Göteborg.

– Vi tittade på andra projekt, men så fick vi det här förslaget från Vasakronan och då kändes det självklart att säga ja.

– Det är superspännande, centralt och nära Brunnsparken. Och så är det bara tio minuters pendeltåg till bryggeriet i Jonsered.

Poppels planerar att öppna de nya lokalerna till sommaren nästa år.

Fastigheten Platinan är på 60000 kvadratmeter och förutom kontor blir det coworking, restauranger och hotell där.

Det var inte länge sen som ett annat bryggeri, Bearded Rabbit från Floda, meddelade att man flyttar till Svingeln i Göteborg, inte långt från platsen där Poppels nu etablerar sig.