Bearded Rabbit flyttar hem till Göteborg

Fredrik Gustavsson är glad över att kunna flytta till mycket större lokaler vid Svingeln i Göteborg. Foto: Peter Lindh

Bearded Rabbit ska lämna sina trånga lokaler i Floda och flytta in till centrala Göteborg. Och på sikt blir det någon form av taproom eller bryggeripub.

Det är vid Svingeln, inte långt från Tullenkrogen där, som Bearded Rabbit ska finnas i framtiden. Lokalerna har tidigare använts till livsmedelsproduktion, så mycket finns redan, som kakelväggar, epoxygolv och kylrum.

– Vi får tillgång till lokalerna i december, så vid årsskiftet räknar vi med att börja flytta grejor. Vi ska vara hyggligt igång igen nån gång i janauri, säger Fredrik Gustavsson.

Det gamla bryggeriet är underdimensionerat, så flytten måste gå fort eftersom det är svårt att bygga upp några lager när produktionen redan går för fullt för att klara försäljningen.

Bilder från lokalerna där Bearded Rabbit ska flytta in vid årsskiftet. Foto: Fredrik Gustavsson

De nya lokalerna är enorma jämfört med de gamla. 600 kvadratmeter, som skvallrar om att det finns planer på ett taproom framöver också. Läget är centralt, men på den sidan motorvägen finns inte så många ställen med hantverksöl som konkurrerar.

– Ja, tanken är att vi ska ha en bryggpub eller taproom, vi har inte bestämt oss i vilken form än. Men det är steg två.

Till att börja med ska lokalen delas i ungefär hälften, där bryggeriet ska ha ena halvan och den framtida bryggeripuben den andra. Nästa höst är det tänkt att fastighetsägaren ska renovera pubdelen, med bland annat en ny entré, toaletter och annat.

– Vi känner att vi vill inte göra för mycket på en gång, vi kan inte rampa upp allt samtidigt. Och när vi går in i det här har pandemin inte släppt än så vi vet hur det blir med den.

All utrustning flyttas med från Floda och kommer att se ganska litet ut i de ny lokalerna.

– Vi hoppas på att få fatt på fyra tankar till utöver de fyra vi har. Vi får se i höst om det är nån som vill sälja eller så kanske vi köper nya framåt sommaren.

Bearded Rabbit har precis investerat i en 1000-literstank och totalt är jäskapaciteten 3250 liter i dagsläget. De nya tankarna skulle mer än fördubbla det.

Fredrik driver Bearded Rabbit tillsammans med Therese Mortensen och eftersom de bor i Göteborg, så det blir som att flytta hem även med bryggeriet för paret.

Men helt vill Fredrik och Therese ändå inte släppa greppet om Floda, där de haft ett samarbete med restaurangen Garveriet i samma lokaler som bryggeriet.

– Tanken där var från början att använda lokalerna för kurser, ölprovningar och sånt som inte fungerat under pandemin. Ambitionen nu är att ha kvar någon sån verksamhet där.

Här är Fredriks egen film från de nya lokalerna.