Nu släpps biljetterna snart till ölfesten

Nu ser Stanley Wong på En Öl & Whiskymässa fram emot att äntligen kunna ha en mässa igen nästa år. Foto: Henrik Mill

Räkna med risk för rusning om några veckor när biljetterna till En Öl & Whiskymässa i Göteborg 2022 släpps. Mässan har inte arrangerats sedan 2019 och det finns nog en hel del festivalsugna.

När pandemin bröt ut vårvintern 2020 sköts En Öl & Whiskymässa fram till hösten samma år. Men när det inte blev nån lättnad utan snarare tvärtom på hösten ställdes mässan in och besökarna fick pengarna tillbaka.

Inte heller under 2021 blev det någon mässa och först 8-9 april 2022 är det tänkt att mässan ska genomföras igen.

Den 17 september släpps biljetterna biljetterna och enligt Stanley Wong på mässan blir det drygt 20000 biljetter i det här släppet.

Det har dröjt sen 2019, men 2022 ska det bli stor ölmässa i Göteborg igen.

– Vi räknar med att sälja ungefär som till en normal mässa. Suget är stort, det såg vi när vi lade ut det på sociala medier. Det var många som kommenterade och är redo att trycka på startknappen, säger han.

– Sen är det tveksamt om vi säljer slut allt första dagen, men man vet aldrig.

Nu efter sommaren ska han ha en dialog med utställarna. Till skillnad från den uppskjutna mässa som skulle ha ägt rum i höstas blir det nu i de vanliga lokalerna, så alla kan behålla sina platser.

– Men många har hört av sig och vill växla upp. Och när jag var på Ölpölens fest i helgen träffade jag många bryggare som verkligen såg fram emot att komma ut och träffa folk igen. Det känns jättekul för oss att de är laddade och inte hittat på annat bus att göra.

När mässan genomförs i vår hoppas Stanley att det under normala förhållanden det kommer att ske.

– Jag tror inte att vi kommer att ha några restriktioner, men i vilket fall kommer att finnas lösningar då för att kunna gå på arrangemang kopplat till alkohol.

– Mässan kommer att se ungefär som den brukar. Fördelen är att vi har väldigt breda gångar. Det är minst fyra till åtta meter mellan montrarna.