Podd reder ut skrock och myter om öl

Historiepodden När man talar om trollen ska nu tala om öl.

Likfingrar, pentagram och menstruationsblod är inte vanligen förekommande vid tillverkning av öl. Om det varit det tidigare vet vi inte än, men nu kommer ett helt poddavsnitt om myter och skrock kopplade till öl.

När man talar om trollen är en av Sveriges största historiepoddar och toppar både Itunes och Spotifys historiekategorier. Och det är alltså den som nu har gjort ett specialavsnitt om öl.

Tommy Kuusela och Lars Wahlström heter personerna som driver podden och i det här avsnittet har de även tagit hjälp av Jens Heimdahl, som är filosofie doktor med inriktning mot arkeobotanik. Även Jessica Heidrich från Hop Notch medverkar.

I avsnittet som kommer ut på den 30 september ska man ta upp fornnordiska myter kopplade till öl och mjöd, hur det betraktades som ett magiskt skyddsmedel och om ölets centrala öl för vikingarna.

Bland annat tas skrock förknippat med öl och bryggning under senare tid upp. Och exemplen som nämns är likfingrar, pentagram och menstruationsblod.

Därutöver tas även tjuvaktiga troll och häxor som stjäl musten ur öl upp och änglaöl som satte folk i förbindelse med de döda.

Det kan alltså bli en intressant stunds lyssning.

Här kan du se eventet för avsnittet.