Beernews Afterwork – vår publika podcast

Idag har äntligen Beernews Afterwork premiär! En relaxad ölpodd i kortformat, där vi snackar om livet i stort och smått över ett glas öl. Precis som i den Patreonexklusiva podden Beernews Deluxe är det Fredrik Berggren som gästar oss.

Varje månad bjuder vi in en spännande ölprofil för att snacka och skåla med Beernews art director, skribent och allt-i-allo Tobias Janius. Alla de medverkande har en speciell relation till öl och ölkultur på ett eller annat sätt och det utforskar vi i två olika poddavsnitt; först i Beernews Deluxe, som endast Beernews trogna patroner kan lyssna på, och sedan i Beernews Afterwork som alla som vill har tillgång till.

 

I Beernews Afterwork dricker Tobias Janius och gästen ett öl som en lyssnare har föreslagit. Det kan vara hemligaste hefeweizen, punkigaste pilsnern eller den blaskigaste bittern – ölet är mindre viktigt än anledningen till varför det ska drickas. 

 

I premiäravsnittet fortsätter samtalet med ölexperten Fredrik Berggren, som bland annat ingår i Beernews redaktion. Samtalet inleddes i Beernews Deluxe som tidigare släppts på Patreon – nu fortsätter det i Afterwork. Du kan lyssna direkt via länken längst ner på sidan.

 

– Jag har spelat in massor av poddar, framförallt Ölpölen, där jag tillhör en kvartett som gärna grottar ner oss i väldigt specifika ämnen. Men det här är något helt annat; kortare, rakare och kanske en aning mer personligt. Det blev i alla fall ett gött samtal över en god öl. Jag ser verkligen fram emot att få höra fler avsnitt med Tobias bakom spakarna, säger Fredrik Berggren. 

 

Vad pratar ni om i det allra första avsnittet av Beernews Afterwork? 

 

– Allt möjligt faktiskt. Min passion för mat kom upp, både att laga och äta god mat. Vi pratar bland annat om hur jag gör pastrami och så kom vi in på öl så klart. Framförallt snackar vi saison, men också om hur Fanta har blivit sämre, skoltyska, smurfversioner av musik och Noel Gallaghers ölfilosofi, säger Fredrik Berggren. 

 

I avsnittet delar de båda saisonfantasterna en flaska Pissenlit från kultbryggeriet Brasserie Fantôme och väljer varsin låt som de tycker passar till. Fredrik Berggren, som har bryggt öl med Dany Prignon som skapat ölet, drar sina bästa anekdoter om den belgiske bryggarfantomen som själv inte gillar att dricka öl. 

 

– Jag älskar honom för att han är en så speciell person, en sådan kuf och står för något helt annat än vad man kanske är van vid inom öl. Rent tekniskt kan han inte brygga öl, det är jag rätt säker på. Han vet inte riktigt vad som händer och går mest på känsla, men det blir ofta väldigt charmigt, säger Fredrik Berggren i podden.

 

Vi samlar just nu in förslag till vilka öl vi ska dricka i Beernews Afterwork. Vill du nominera ett öl? Bli då patron på patreon.com/beernews så får du även tillgång till våra Deluxe-avsnitt och annat kul.

 

Lyssna på avsnittet Spotify, Apple Podcasts eller genom andra podcastspelare via RSS (https://anchor.fm/s/f681de58/podcast/rss).

 

Avsnitt 1 av Beernews Afterwork presenteras i samarbete med Öl & Spritmässan Stockholm, 4-5 oktober 2024.