Planer på lambic och bad hos Stigbergets

Bildspel

Bild 2 av 6

Nicklas Jansson från BrewMech har fullt upp med att installera bryggverket.

Bryggeri blir det och kanske även ölservering med badmöjligheter. Men det finns också planer på att göra göteborgsk lambic i Stigbergets nya anläggning på Ringön.

 

Huset står på plats och nu installeras bryggverket. Efter sommaren är det tänkt att Stigbergets ska brygga de första batcherna i det nya bryggeriet på Ringön i Göteborg.

– Tanken är att det här ska bli ett upplevelsebryggeri, säger Lucas Monryd.

Han är ansvarig för satsningen och just nu är det installation av bryggverk som pågår, samtidigt som de sista detaljerna med själva byggnaden ställs samman. Snart väntar semestrar men sedan blir det full fart i de nya lokalerna.

– Vi hoppas på att börja bygga runt 1 september. Jag tror att vi kan börja att lyfta tankarna i juli.

Bryggeriet på Ringön får faktiskt lite mindre kapacitet än vad som var fallet på Gamla Varvsgatan. Ett par tankar har flyttats till Partihallarna, där produktionen går på högvarv. Men det hindrar inte att man har spännande planer för nysatsningen.

Utöver att brygga stouts och anordna samarbeten med andra bryggerier, kommer Stigbergets kanske också att satsa på andra typer av öl.

– Det är bara på idéstadiet ännu, men vi har pratat om att göra göteborgsk lambic. Vi kan kanske inte ha ett koelschip, men vi skulle kunna ta fram vört och sedan ha ekfat med en schysst kultur, berättar Monryd.

Målet är också att allmänheten ska kunna komma till bryggeriet. En provsmakningsbar ska det bli och kanske till och med en restaurang. Dessutom har det förberetts så att det ska gå att bada inne i bryggeriet. Flera pooler har skapats, men för allt detta krävs tillstånd.

Under hösten kan det också bli en invigningsfest, men det styrs förstås av vilka restriktioner som gäller då.