Pionjärbryggeriet köper upp kollegor

Deschutes tar över Boneyard I Oregon. Foto: Pressbild.

De båda grundarna har jobbat tillsammans och är goda vänner. Nu blir de kollegor igen när Deschutes köper upp Boneyard.

1988 bryggdes det första ölet på Deschutes Brewery i Oregon, USA. Bryggeriet grundades av Gary Fish och en av de första som anställdes var snowboardentusiasten Tony Lawrence. Efter ett antal år på Deschutes satsade Lawrence på eget bryggeri och 2010 öppnades Boneyard Beer.

Nu ska de båda samarbeta igen efter att Deschutes har köpt upp Boneyard.

– Jag är mer än stolt över vad Tony har uppnått med Boneyard och är mycket glad över att få jobba med honom igen, säger Gary Fish till Washington Beer Blog.

Samtal om ett samgående har funnits i flera år och under pandemin har löst snack utvecklats till konkreta samtal om ett samgående.

De flesta av de 18 anställda på Boneyard ser ut att kunna behålla sina jobb. Det första bryggeriet som Boneyard skaffade sig ska leva vidare, däremot kommer det andra att avvecklas på sikt. De kommer formellt att bli anställda av Deschutes för att kunna vara en del av det delägarprogram som finns där.

Boneyard har alltid haft stort fokus på att producera fatöl, och det har man förstås lidit av i pandemitider med barer som tvingats hålla stänga eller jobba under hårda restriktioner. Samgåendet är tänkt att bli en nystart och ger samtidigt stora möjligheter nät det gäller inköp, distribution och liknande.