Sista chansen att vara med i öltävlingen

Intresset för Uppsala Dryckesfestival öltävling är stort. Nu närmar sig sista chansen att vara med i tävlingen som avgörs nästa helg. Foto: Uppsala Dryckesfestival.

Intresset för Uppsala Dryckesfestivals öltävling är stort. Nu närmar sig sista chansen att vara med i tävlingen som avgörs nästa helg.

 

Uppsala Dryckesfestival är en nysatsning och nästa år ska den första festivalen genomföras. Men i väntan på det genomförs i år en öltävling, där bland annat Beernews är med och sponsrar och står bakom Beernews Best In Show, som är priset till festivalens bästa öl.

Nästa helg avgörs tävlingen och intresset är stort.

– Det blir en blandning av utbildade domare, folk från branschen och konsumenter som dömer i tävlingen. Vi räknar med att dela ut guld, silver och brons i de flesta klasser, säger domaransvariga Christer Eriksson.

Intresset för tävlingen är stort. Så här långt är 156 öl inskickade och fler är på väg. Troligen landar man någonstans runt 180 öl som ska bedömas, och då handlar det om enbart svenska öl.

– Det är riktigt bra, och fler än vad det har varit på den tidigare Uppsalafestivalen, säger Eriksson som under flera år var ansvarig även för den tävlingen.

Det finns fortfarande möjlighet att vara med i tävlingen. Mer information om tävlingen finns här och deltagande öl måste skickas och anmälas senast måndag för att vara framme på onsdag. På söndag 14 mars kommer Beernews att presentera alla vinnarna via ett filmklipp som spelas in direkt efter att domarna är klara med sitt jobb.