Philip hittar bästa ölet i Stockholm

SOMMARFRÅGOR 2020

Philip Hafstad svarar på våra sommarfrågor. Foto: Privat.

Philip Hafstad från Svartbergets Fjällbryggeri hittar årets bästa öl i Stockholm. Här är alla hans svar i vår sommarserie.

 

1. Hur har corona-viruset påverkat din ölverksamhet under våren? Vilka åtgärder har ni vidtagit?
– Vi försökte med konststycket att bromsa och gasa samtidigt vilket var väldigt svårt. Vår HORECA-satsning fick ligga lite på is. Det största tappet blev att stänga bryggpuben veckan innan påsk när vi skulle sälja en väldans massa öl i baren under vårvintern. Men så blev det inte!
2. Vad blir det bästa med din sommar 2020?
– Eftersom jag inte tagit något ledigt får jag väl hitta på något jobbrelaterat. Lanseringen av Strawberry Hills Forever på Systembolagets fasta sortiment får ju vara det bästa!
3. Vilket är det bästa svenska öl du har druckit så här långt i år? Varför är ölet så bra?

– Oj vad svårt. Dom flesta svenska ölen man dricker nu för tiden är ju väldigt bra men en jag kommer ihåg att jag verkligen gillade är Italo Pils från Stockholm Brewing.

4. Frågan om gårdsförsäljning ska utredas av Socialdepartementet i höst. Tror du att det kommer att införas i Sverige?
– Utredningen ser jag bara som ett spel för att blidka C just nu. Det kommer inte införas under nuvarande regerings mandatperiod och inte med sossarna i spetsen, dom ”värnar” för mycket om vår folkhälsa för att riskera detta. Utredningen kommer antagligen säga att det går fint att ha gårdsförsäljning i enlighet med EU och monopolet men sossarna kommer hitta på ett sätt att truta i folk att ungdomar kommer få tag på bourbonlagrad stout och sitta och halsa det i en park. En annan regering kan nog få igenom det på sikt så hoppet lever via ett maktskifte.
5. Du får duka upp till en middag för fyra personer, där det äts god mat och dricks god öl. Vilka tre personer i hela världen skulle du vilja bjuda utöver dig själv?
– Det får bli mina tre medarbetare som sliter i bryggeriet, Sebastian, Patrik och Kalle.