PGW växer – vill satsa i andra städer

Näthandeln ökar. Men bryggeributiken PGW tror på fysiska butiker. Nyligen öppnade man i Uppsala och fler städer är på gång.

PGW säljer bryggeriutrustning och har haft sin butik vid Mosebacke i Stockholm, samt sålt saker via nätet. Men nu vill man satsa mer på butiker.

Under hösten har man flyttat från Mosebacke till större lokaler vid Zinkensdamm, samt öppnat en ny butik i Uppsala.

– Vi tror på den fysiska butiken och att folk ska kunna komma och titta på våra saker. Nu är det dessutom lättare att hitta bra lokaler i städerna, säger Nicklas Bergsjö på PGW.

Just nu är det fullt upp med två nystartade butiker, men lite längre fram finns ambitioner att öppna fler butiker i landet.

– Det finns sådana planer, vi har några städer till på vår lista, avslöjar Bergsjö.

Butikerna ska vara stora med plats för ett showroom där man kan visa upp bland annat mindre bryggverk. PGW har nyligen skrivit avtal med Spiedel och Braumeister och kommer att sälja alla deras bryggverk.

– I dag är vår försäljning definitivt störst mot hembryggare, men vi tycker också att v har fått en bra start när det gäller mikrobryggerier. Där finns en marknad och det är bra om det finns flera aktörer på marknaden, säger Bergsjö.