Petri redo att fixa sittande ölfestival

Petri Karhukorpi och hans Coppersmith´s ordnar med ölfestival med sittande gäster vid det stora idrottsområdet Rocklunda. Foto: Montage.

Pandemin sätter inte stopp för Coppersmith’s och deras festivalplaner. I slutet av maj bjuder man in tio bryggerier till det stora idrottsområdet Rocklunda, där festivalen ska genomföras.

Festivalen Coppersmith’s med vänner genomfördes för första gången vid Coppersmith’s bryggeri i Västerås 2019. Det utvecklades sedan till en beergarden vid bryggeriet och nu kombineras de två idéerna när festivalen flyttar till Rocklunda.

– Vi har en app där man beställer dryck som personalen kommer ut med, då det inte går att servera vid en bar. Vi har haft diskussioner med alla berörda parter så att vi kan få så stor yta vi behöver för att det kan vara luftig och säkert. Man ska inte behöva vara rädd för corona här, säger Petri Karhukorpi till Västerås Tidning.

Max fyra personer per bord kommer att accepteras, och med hjälp av appen kan gästerna sitta på sina platser under hela tiden.

Rocklunda är ett av Sveriges största områden för idrott och Coppersmiths har där tagit över restaurangverksamheten. Efter festivalen i slutet av maj ska man satsa vidare med en beergarden öppen för allmänheten under helgerna hela sommaren.

Stallhagen från Åland, Tempel Brygghus från Uppsala, Södra Maltfabriken från Stockholm och Hantverksbryggeriet från Västerås är några av bryggerierna som kommer att delta med öl på festivalen.

– Det kan bli ett eller två bryggerier från England och Belgien, det är våra vänner, som vi har kontakt med. I den här branschen har man mycket kontakter och man får många vänner, säger Petri Karhukorpi.

Totalt blir det tre sittningar under sista helgen i maj. På fredagen är det 15-20 som gäller, och på lördagen inleder man med ett pass 11-15 innan det hela avslutas med nya gäster mellan 16 och 20.