Peter trött på rykten om nedläggning

Peter Robertsson vill en gång för alla dementera att Electric Nurse ska läggas ned. Foto: Peter Lindh.

Nej, Electric Nurse har inte lagts ner. De rykten som finns om att bryggeriet har lagts ner är nämligen inte alls sanna.

Ryktet om min död är starkt överdrivet.Så ska författaren Mark Twain ha skrivit i ett brev till en tidning under slutet av 1800-talet. Det berömda citatet kan kanske även Peter Robertsson använda sig av när det gäller bryggeriet Electric Nurse.

De rykten som finns om att bryggeriet ska läggas ned är nämligen inte alls sanna.

– Jag har blivit av med kunder på grund av denna missuppfattning. Jag vet inte hur det har blivit så här, säger Robertsson.

Det som är sant är att Robertsson numera jobbar ensam på bryggeriet och att ölförsäljningen kommer i huvudsak att skötas av Brill & Co. Men öl ska det bryggas även i fortsättningen.

– Systembolaget vill inte ha kontraktsbryggningar längre och det var en del av vår affärsidé. Nu får vi jobba mer med mindre batcher till det lokala sortimentet, säger Robertsson.

Två av ölen, Pale Ale och Dark Skull ligger i Systembolagets fasta sortiment och där är det okej att ölet kontraktbryggs.

Dessutom ska han försöka att fortsätta sälja öl på den lokala krogmarknaden.

– Det är en tuff prispress i Göteborg i dag, men vi ska försöka, säger Robertsson.

Han utesluter inte att det på sikt blir ett annat upplägg för Electric Nurse. För några år sedan tittade Electric Nurse, Bearded Rabbit och Spike på ett gemensamt bryggverk, och det är ett upplägg som Robertsson kan tänka sig att diskutera igen framöver med intresserade bryggerier.

– Jag har slängt ut lite krokar, sedan får vi se hur det blir, säger Robertsson.